Sellel aastal võtsime vaatluse alla tervisliku toitumise. Koolis saab igapäevaselt tervislikke suupisteid suurel vahetunnil (porgand, kaalikas, õun…) ja toitu, seetõttu pidasime oluliseks seda veelgi teadvustada ja esile tuua.
Esmaspäeval tegime ühiselt smuutit, milles oli banaan, mustsõstar, maasikas ja vaniliinsuhkur. Lisasime veel vett ja segasime hoolsalt mikserkannus kõik segamini. Ning ilma suhkru lisamiseta oli jook magus – see tervislik jook maitses hästi ja mõjus värskendavalt.
Smuuti
Teisipäeval tükeldasid lapsed ühepajatoidu jaoks juurvilju. Ühiselt tehtud toit maitses hästi ja seda sai palju.
Kolmapäeval vaatasime koos toidupüramiidi, arutasime sealsete tervislike ja vähem tervislike toitude üle. Mängisime ühiselt „Leia puuvili, metsamari või aedvili“. Mõistatasime piltidelt, missuguse puu- või köögiviljaga on tegemist. Lõpuks sai igaüks ütelda, mis on tema lemmikvili.
viljad
Neljapäeval oli väike näitus erinevatest helvestest, hernest, oast, nisumannast jt kuivainetest. Lapsed viisid õige toiduaine ja nimesildi omavahel kokku. Kõige eksootilisem oli tšiili hanemalts ja kakaouba. Igaüks sai ka soovi korral maitseelamuse.
laud
Tundides lahendasid lapsed toiduteemalisi ristsõnu ja uurisid terve olemise kohta nii ühte kui teist.
Kuna reedel oli kõigil õpetajatel koolituspäev ja lastel kodune õppepäev, siis sai igaüks kodus ise proovida teha või maitsta midagi tervislikku.

Loe edasi